Vettel cilja na pobjedu u posljednje dvije utrke

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sebastian Vettel vjeruje kako Ferrari ima potencijal da pobjedi na zadnje dvije utrke ove sezone te da se time oporave od svoje najlošije predstave u Meksiku.

Sebastian Vettel / 24sata.info

Ekipa iz Maranella pretrpjela je dvostruko odustajanje u Meksiku čime su Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen po prvi puta ove sezone propustili osvojiti bodove.

“Meksiko je vjerovatno bio najgora utrka koju smo imali ove sezone, ali imali smo puno dobrih utrka i postepeno smo smanjivali zaostatak,” rekao je Vettel tokom posjeta Ferrarijevom Finali Mondiali u Mugellu.

“Brzina u subotu je bila obećavajuća, ali očito nismo bili u pravoj poziciji. U sljedećim utrkama obećavamo dati sve od sebe i cilj je biti što je moguće bliže, a idealno bi bilo skroz naprijed.”

Usprkos teškom vikendu u Meksiku, Vettel misli kako Ferrari nastavlja smanjivati zaostatak za Mercedesom.

Iako priznaje kako će biti teško pobijediti njemačku ekipu, četverostruki svjetski prvak vjeruje kako talijanska ekipa može ciljati na sam vrh u Brazilu i Abu Dhabiju.

“Još su dvije utrke do kraja i dvije pobjede koje potencijalno možemo uzeti. To je naš cilj iako neće biti nimalo lako. Ekipa je napravila nevjerovatan posao tokom sezone da bi smanjila zaostatak. Prije osam ili devet mjeseci zaostatak je bio 1.3 ili 1.4 sekunde. Sada je oko pola sekunda ili manje, to je znak da smo radili prave stvari,” dodao je Nijemac prenosi gp1.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar