Raikkonen priznao krivnju za pogrešku na VN SAD-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen je preuzeo krivnju za udarac u ogradu na VN SAD-a, incident koji je kasnio vodio do njegovog odustajanja.

Kimi Raikkonen / 24sata.info

Finac, koji se s timskim kolegom i Toro Rossovim vozačima borio ranije u utrci, sa staze je izletio u sedmom zavoju nakon prebacivanja na slickove te je oštetio prednji kraj svog bolida. Iako se Kimi uspio vratiti na stazu i doći u pit lane po novo prednje krilo, morao je odustati zbog pregrijavanja prednjih kočnica.

“Prvi dio utrke je više-manje bio u redu, bolid je cijelo vrijeme bio dosta dobar, imao sam brzinu te sam se mogao boriti s drugim bolidima. Nakon promjene guma sam napravio pogrešku, previše sam pritiskao, izgubio stražnji kraj i izletio van. Prednji dio bolida je ostao zaglavljen oko reklamnog panoa, neko vrijeme sam okretao pneumatike u mjestu te sam se uspio izvući iz ograde i vratiti na stazu. Oštetio sam prednji desni kraj, promijenili smo krilo i bolid je bio dobar, ali kanali za hlađenje kočnica su se oštetili, kočnice su se pregrijale pa sam na kraju morao odustati.”

“Nije lijepo kada imate završetak poput toga, imali smo odgovarajuće alate, ali stvari moramo posložiti kako treba, ne raditi greške i ostvariti pristojan rezultat”, zaključio je Raikkonen.

Tri utrke prije kraja sezone Kimi Raikkonen ima 128 bodova manje od timskog kolege Sebastiana Vettela.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar