Ferrari odbio Red Bull!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Situacija u Red Bullu je krajnje napeta nakon današnjih glasina kako je Ferrari odbacio mogućnost dobavljanja motora za austrijsku ekipu.

Red Bull / 24sata.info

Mercedes se prije nekoliko sedmica također distancirao od partnerstva s Red Bullom, dok je stav Renaulta odavno poznat i gotovo je sigurno da iduće godine neće biti u kombinaciji s ekipama Dietricha Mateschitza. Sve to upućuje na mogući odlazak Red Bull iz Formule 1, a ta opcija bi ponajviše naškodila samom sportu koji treba stabilne i konkurentne ekipe.

Auto Motor und Sport je nedavno pisao da je Ferrari spreman opskrbljivati samo Toro Rosso, a Christian Horner je danas potvrdio da je trenutno ozračje potpuno negativno i neperspektivno.

”U ovom trenutku ne izgleda da ćemo dobiti motore”, rekao je Britanac za Auto Motor und Sport, prenosi gp1.

Talijani su ispočetka bili otvoreni za suradnju, ali su nakon nekoliko sastanaka zaključili da je to za njih preveliki rizik s obzirom da Red Bull ima snažnu grupu inženjera koja bi lako mogla napraviti pobjednički bolid. Dapače, AMuS piše da Ferrari misli da bi austrijska ekipa bila bolja od njih i s ovogodišnjom specifikacijom motora!

Pred Red Bullom su sada izazovni dani i sedmice, a u ovom trenutku se čini da imaju tri opcije – Honda, pomirba s Renaultom ili izlazak iz svijeta Formule 1.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar