Ecclestone: Novi vlasnik Formule 1 bit će poznat do kraja godine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

- Ima puno interesa i mogu reći da postoje tri stranke u ovom trenutku, tako da bih se uznenadio da jedna od njih ne kupi uskoro akcije, kazao Ecclestone

Bernie Ecclestone

Izvršni direktor Formule 1 Bernie Ecclestone najavio je mogućnost da ovaj sport do kraja godine dobije novog vlasnika, a tri stranke su zainteresovane za kupovinu, javlja Anadolu Agency (AA).
 
Tokom ljeta su se pojavile informacije kako je trenutni vlasnik Formule 1 firma CVC Capital Partners u pregovorima sa američko-katarskom kompanijom o prodaji 35,5 posto kontrolnog paketa akcija, a Ecclestone je potvrdio kako će prodati svojih pet posto udjela u vlasničkoj strukturi.
 
"Ima puno interesa i mogu reći da postoje tri stranke u ovom trenutku, tako da bih se uznenadio da jedna od njih ne kupi uskoro akcije. Mislim da će se to desiti već ove godine", rekao je Ecclestone tokom globalnog sportskog samita "Camp Beckenbauer" koji se održava u austrijskom Kitzbuhelu.
 
Kao najozbiljniji kupac pominje se američki milijarder Stephen Ross, koji trenutno u svom vlasništvu ima NFL franšizu Miami Dolphins. Navodno bi on zajedno sa Katar Sports Investmentom, firmom koja je vlasnik PSG-a trebao sklopiti dogovor o kupovini Formule 1 vrijedan čak pet milijardi funti (oko 6.8 milijardi eura).

 

(AA)

Pošaljite Facebook komentar