Silverstoneova budućnost kao domaćina VN Velike Britanije pod upitnikom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Upravitelj Silverstonea priznaje kako ne može garantirati održavanje VN Velike Britanije u budućnosti jer je staza u potrebi za investitorima.

Silverstone / 24sata.info

Staza u Northamptonshireu je pod ugovorom do 2026. godine, ali Daily Telegraph javlja kako postoji klauzula u ugovoru sa šefom Formule 1, Bernijem Ecclestoneom, koja omogućava prestanak dogovora najranije iduće godine. Daily Telegraph također dodaje kako je Silverstone u dugovima kada dođe do plaćanja naknada za domaćinstvo i da je akreditiv od bankara neophodan da bi se utrke mogle dalje održavati.

“Plaćaju iduće godine za ovogodišnju utrku zato što sam im to dozvolio, u protivnom bi se zatvorili ranije,” rekao je Ecclestone.

Upravitelj Silverstonea, Patrick Allen, priznaje da postoji mogućnost da ne dobiju akreditiv ako godišnje povećanje naknade za domaćinstvo bude veće od prihoda od prodaje ulaznica.

“Mogu li garantirati budućnost? Ne, ne mogu. Mogu li staviti ruku na srce i reći ‘gospodine Ecclestone ne brinite, vaš novac je apsolutno siguran sljedećih 10 godina’? Ne mogu. Prekinuti ugovor bi bilo tužno za Silverstone, bilo bi tužno za utrkivanje i bilo bi vrlo tužno za Veliku Britaniju,” rekao je Allen.

Pretpostavlja se kako staza mora platiti naknadu za domaćinstvo u iznosu od 16 miliona funti, a taj se iznos svake godine povećava za pet posto, što je pola od onoga što ostale staze moraju platiti. Allen priznaje da je najbolje rješenje pronaći investitora.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar