Mercedesova pogonska jedinica brža za 0.3 sekunde

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Lotusov direktor trkaćih operacija, Alan Permane, kaže kako je zbog nadogradnji Mercedesova pogonska jedinica brža 0.3 sekunde po krugu.

Lotus / 24sata.info

Mercedes je iskoristio sedam dodijeljenih tokena za poboljšanje na ionako dominantnom PU106B V6, koji su prvi puta koristili na VN Italije. Nadogradnja je pokazala velik napredak kada je vodeći u poretku, Lewis Hamilton, postavio 1.5 sekundi brže vrijeme od trećeplasiranog Sebastiana Vettela u Ferrariju na prvom slobodnom treningu u Monzi.

“Rečeno mi je da je 0.3 sekunde. Nisam sasvim siguran, nismo pričali s ljudima iz Mercedesa o tome. Naravno, što god možemo dobiti je dobro, ali vrlo smo zadovoljni s onim što sad imamo. U Monzi smo koristili treće motore i radili su besprijekorno, ali ne znam kakvi su planovi i hoće li naši četvrti motori biti motori nove generacije,” rekao je Permane za F1i, prenosi gp1.

“Ne vidim zašto ne bi mogli biti kakvi smo bili u posljednjih nekoliko utrka; dobro se kvalificirati, dovesti bolid u prvih 10 i utrkivati se u prvih 10. Nema sumnje da će bolidi s Renaultovim motorima biti konkurentniji, nije zahtjevna staza (Singapur) po pitanju snage, ali mi imamo svoj cilj i mislim da ga možemo ostvariti,” dodao je Permane.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar