Ferrari nema ništa protiv isporuke svojih motora Red Bullu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene je rekao da njegova ekipa ne bi imala nikakvih problema oko isporuke svojih motora Red Bullu sljedeće sezone.

Red Bull / 24sata.info

Budući da će austrijski tim najvjerojatnije raskinuti svoj ugovor s Renaultom za 2016. te da Mercedes vjerojatno nije voljan svoje pogonske jedinice dati četverostrukim svjetskim prvacima, talijanska ekipa ostaje Red Bullova jedina realna opcija za 2016. Scuderia svoje motore trenutno isporučuje Sauberu i Manoru, a Arrivabenea ne brine kombinacija Red Bull-Ferrari.

“Jako je teško govoriti o drugim ljudina. Oni u teoriji imaju velika imena, Adrian Newey je glavni dizajner te je lako pomisliti da će uz naš motor napraviti strašnu šasiju, što znači da će biti jako konkurentni. Što se tiče moje ekipe, moji inženjeri i aerodinamičari znaju svoje poslove. Zbog toga nemam problem, a konkurencija je dobra kada imate jakog natjecatelja. To ne znači da ćemo sutra ujutro dati naš motor Red Bullu ili Toro Rossu, ali ne vidim nikakav problem ako ga trebam dati bilo kojoj drugoj ekipi niti trebam biti uplašen konkurencije. U suprotnom, to onda nije pravi natjecateljski duh ni ono što Ferrari predstavlja. Mi se borimo sa svima.”

Red Bull se već natjecao s Ferrarijevim motorima 2006. godine, a prvo postolje su ostvarili na VN Monaka te godine. Sestrinska ekipa Toro Rosso je koristila Ferrarijeve motore od 2007. do 2013., prije prelaska na Renaultove pogonske jedinice prošle sezone, prenosi gp1.

S obzirom da Mercedes svoje jedinice neće prodavati Red Bullu, Manor ima dobru priliku za sljedeću sezonu. Malena ekipa, koja se trenutno natječe s prošlogodišnjim Ferrarijevim motorima, razmatra opcije za 2016. te se nalazi na dobrom putu da realizira dogovor s Mercedesom ako to postane jedna od mogućnosti.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar