Navijači razočarani jer Hamilton nije ispoštovao minut šutnje

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Aktuelni šampion Formule 1 Lewis Hamilton našao se na udaru jer nije skinuo kačket tokom minuta ćutanja kojim je odata počast Justinu Wilsonu.

Lewis Hamilton / 24sata.info

Wilson je preminuo prije dvije sedmice, dan pošto je na trci Indikara u Pokonu doživio teške povrede glave, kada ga je pogodio dio koji je otpao sa bolida drugog vozača.

Svjetska automobilska federacija odlučila je da Wilsonu oda počast tokom parade vozača sat i po vremena prije početka trke za Veliku nagradu Italije na legendarnoj “Monci”.

Jedini koji nije ispoštovao je Hamilton, ali se Britanac poslije trke branio da nije znao da će tokom parade biti obilježen minut ćutanja za Wilsona.

Istina je da to nije uobičajena praksa, jer se do sada uvijek minut ćutanja oilježavao pred sam start trke. Takav slučaj je posljednji put bio na trci za Veliku nagradu Mađarske krajem jula, kada je odata počast Gilesu Bianchiju.

“Iskreno, nisam znao da je minut ćutanja. Bio sam fokusiran na slušanje svoje muzike, mislio sam da se grupno slikamo. Gajim nevjerovatno poštovanje prema Justinu i njegovoj porodici i izvinjavam se. Rečeno mi je da ćemo minut ćutanja obilježiti pred start trke, kao što je slučaj bio sa Gilesom”, rekao je Hamilton poslije trke na kojoj je došao do 40. trijumfa u karijeri i dodao da su ga zabavili komentari svih onih koji su ga vrijeđali.

Zanimljivo, nešto više od pola sata prije trke u Monci, Hamilton je na društvenoj mreži Twitter objavio poruku posvećenu baš Wilsonu, poručivši da će voziti za njega.

“Justin, prije nego što počne trka, znaj da mislim na tebe. Počivaj u miru i leti visoko sa anđelima, brate”, napisao je Hamilton.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar