Pirelli krivicu prebacio na Ferrari i njihovu taktiku

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pirellijev šef Paul Hembery nije prihvatio kritike koje je na račun njegovog tima uputio Ferrarijev vozač Sebastian Vettel.

Formula 1 / 24sata.info

Podsjetimo, Nijemac je branio treće mjesto na VN Belgije, a onda mu je u posljednjim trenucima utrke prilikom izlaska na Kemmel Straight puknula stražnja desna guma. Vettel je nakon utrke žestoko napao talijansku tvrtku.

Međutim, Hembery okrivljuje Ferrari koji se kockao sa strategijom jednog ulaska u boks, odnosno tvrdi da se guma jednostavno istrošila, prenosi gp1.

“To je bio kraj životnog vijeka gume. Kod svake guma na svijetu, kada dođe do kraja njenog ciklusa, imat ćete problem. On je napravio 28 krugova, to je bilo više od onoga što smo mi mislili jer smo predviđali strategije od dva ili tri ulaska u boks, kao što je većina radila, ali oni su jasno osjećali da bi mogli ići s jednim zaustavljanjem. Očito su smatrali da je to bilo ostvarivo. Gumi se bliži kraj na oko 40 krugova, ali to je samo naznaka. Uvjeti utrke to mogu promijeniti, a neki uslovi u utrkivanju znače da to ponekada nije precizan podatak. Druge ekipe su odabrale različite smjerove”, rekao je Hembery.

Na pitanje što misli o Vettelovim komentarima, Hembery je odgovorio:

“Morate razumjeti njegove sumnje. On je vozač, doživio je to i frustriran je jer je bio samo jedan krug od ostvarivanja rezultata. Prema tome, neću ga kritizirati zbog toga.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar