Rosberg ne može objasniti pad forme u kvalifikacijama

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nico Rosberg je prošle sezone bio bolji od svog timskog kolege Lewisa Hamiltona kada je riječ o kvalifikacijskim duelima, i to u omjeru 12:7.

Nico Rosberg / 24sata.info

Situacija je ove godine potpuno drugačija; Lewis uvjerljivo pobjeđuje kolegu s druge strane garaže, a nakon 10 utrka Britanac vodi 9:1. Takav pad forme ne može objasniti ni sam Rosberg:

“Radio sam dosta kako bih popravio svoje nastupe u utrkama pa je to možda imalo malo negativnog utjecaja na moje kvalifikacije, ali većina toga mi je svejedno neobjašnjiva”, priznao je Nijemac. “Ne razumijem zašto je razlika tako velika pa je to pomalo frustrirajuće ovoga trenutka. Međutim, to nije nešto što me odvlači prema dolje – tako je kako je i, dok god su moje utrke dobre, mogu pokušati ispraviti stvari.”

Rosberg se nada da mu promjena pravila od VN Belgije može pomoći u sustizanju timskog kolege, koji trenutno ima 21 bod prednosti.

“Vježbali smo startove. Procedura je ista, ali kvačilo neće biti u savršenoj poziciji ako nije podešeno savršeno. Bit će komplicirano.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar