Hamilton: Startovi će biti još teži

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mercedesovi vozači su imali loše startove na VN Velike Britanije i VN Mađarske, a Lewis Hamilton smatra da bi stvari mogle biti još gore na sljedećoj utrci kada u Formulu 1 bude uvedena nova startna procedura.

Lewis Hamilton / 24sata.info

Nakon ljetne pauze, na VN Belgije, startovi se vraćaju u ruke vozača, a pitwall više neće imati ulogu kada je riječ o potrebnim postavkama kvačila. Taj potez bi mogao staviti više pritiska na aktualnog svjetskog prvaka Hamiltona i njegovog timskog kolegu Nicu Rosberga, koji su vodeće pozicije izgubili na Silverstoneu i Hungaroringu.

“Ono što će se događati od Mađarske će biti vrlo zanimljivo. Očekujem još nepredvidivih startova. Pretpostavljam da će biti gore, ali to je utrkivanje”, rekao je Lewis za britanske medije.

“Mislim da oni (FIA) mogu podcijeniti utjecaj na utrke. Startovi mogu ostati isti ili mogu biti katastrofalni. Pretpostavljam da to neće biti ispravna stvar i da će morati biti prilagođeno. Možda budu trebali napraviti nekakve promjene.”

Iz Hamiltonovih riječi se vidi određena doza opreza, ali to se ne može reći za njegovog timskog kolegu Rosberga koji pozdravlja FIA-inu ideju:

“To je dobro jer se start u cijelosti stavlja u naše ruke – 100% vozač. Nema inženjera ili nečega drugog. Ako je start dobar, to je do vozača. Ako je loš, opet je do vozača, a to je dobro jer igra dobiva još varijabli. Start je jako važna faza jer, kao što smo nedavno vidjeli, može pomiješati stvari.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar