Nico Rosberg za incident okrivio Ricciarda

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nico Rosberg je dao do znanja da smatra Daniela Ricciarda krivim za incident na utrci za VN Mađarske.

Nico Rosberg / 24sata.info

Mercedesov vozač smatra kako je bio na trkaćoj liniji pri izlasku iz prvog zavoja te su se njegova stražnja lijeva guma i Ricciardovo prednje krilo dodirnuli što je probušilo Rosbergovu gumu i ostavilo Nijemca bez šansi za postolje i bez šansi za smanjenje zaostatka za trenutno vodećim u poretku, Lewisom Hamiltonom.

Rosberg je nakon incidenta pao na 10. mjesto, ali je u završnoj fazi utrke uspio prestići Marcusa Ericssona i Jensona Buttona te završiti utrku na osmom mjestu, odmah iza Romaina Grosjeana.

“Imao sam dobar start, nije bio najbolji, ali i dalje nisam imao balans na mekšim gumama pa su oba Ferrarija odmicala vrlo brzo u početku. Postalo je bolje na tvrđim gumama pa je utrka bila dobra za mene sve do 64. kruga. Utrkivanje je zaista grubo nekad. Loš je osjećaj izgubiti na samom kraju. Što se mene tiče, incident s Danielom je prilično jasan. Ja sam bio na idealnoj liniji, on je kočio prekasno i otišao je široko. Ja sam ostao na trkaćoj liniji pa sam imao dobar kut, ali njegovo prednje krilo je bilo tamo, udario me i dobio sam puknuće. To je uništilo moju utrku, šteta jer sam mogao smanjiti zaostatak za Lewisom. Trenutno se ne veselim pauzi. Želim samo sjesti u bolid i utrkivati se već sutra,” kaže Rosberg.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar