Pirelli i Michelin zadovoljili FIA-ine tehničke i sigurnosne zahtjeve

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U utrci za novog dobavljača guma u Formuli 1 (od 2017. do 2019.) ostali su samo Pirelli i Michelin, a FIA je potvrdila da su oba kandidata zadovoljila tehničke i sigurnosne zahtjeve koje je pred njih postavila Međunarodna automobilistička federacija.

Formula 1 / 24sata.info

Nositelj komercijalnih prava, 84-godišnji Bernie Ecclestone, sastat će se s predstavnicima talijanske i francuske kompanije te će odlučiti koji bi proizvođač trebao postati jedini dobavljač guma od 2017. nadalje. Pirelli je ekskluzivni dobavljač od 2011., a ranije su potvrdili da će, kao od 2011. do danas, učiniti sve ono što vrh Formule 1 od njih bude tražio. S druge strane, francuski Michelin, koji je najelitnije oktansko natjecanje napustio krajem 2006., u Formuli 1 želi vidjeti trajnije gume, ali i prelazak na 18-inčne gume.

Ecclestone će sada održati poslovne pregovore s predstavnicima obje kompanije te će svoju odluku predložiti Međunarodnoj automobilističkoj federaciji. Konačnu odluku će donijeti FIA-ino Svjetsko motorsportsko vijeće (WMSC) na svom sljedećem sastanku u septembru.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar