Hamilton: Teško je gledati McLarenove probleme

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Lewis Hamilton, koji je debitirao u Formuli 1 2007. godine, priznaje kako mu je vrlo teško gledati svoju bivšu ekipu koja se bori s velikim problemima u 2015. godini.

Lewis Hamilton / 24sata.info

Britanac je odvezao 110 utrka za McLaren prije nego što je napustio ekipa iz Wokinga, a s njima je 2008. godine osvojio naslov svjetskog prvaka vozeći MP4-23.

“Svi znamo da im je teško ove sezone i vrlo mi je teško to gledati. To je velika ekipa koja je imala puno uspjeha i bio sam dio te ekipe godinama. Vrlo je čudno vidjeti ih u ovakvoj situaciji,” rekao je Lewis za Autosport.

McLaren nije osvojio veliku nagradu od Hamiltonovog odlaska. Fernando Alonso i Jenson Button, obojica bivši svjetski prvaci, uspjeli su osvojiti samo pet bodova u devet utrka ove sezone. Većina problema koji pogađaju tim su uzrok nekonkurentne Hondine pogonske jedinice za koju se tvrdi da je od ostalih pogonskih jedinica sporija 35 kilometara na sat.

Ipak, Hamilton vjeruje da mogu okrenuti situaciju u svoju korist te izaći iz slabe forme i poboljšati se za 2016. godinu, ponajprije zbog toga što u McLarenu imaju puno iskustva.

“Imaju sjajnog Rona Dennisa, puno odličnih inženjera, a i vjerujem da će se timski duh uskoro pojaviti. Trenutno su na tamnom mjestu, ali nadam se da će ugledati svjetlo na kraju tunela.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar