Vettel: Postolje nije bilo poklon

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sebastian Vettel smatra da je njegova ekipa u Silverstoneu napravila pravi potez u pravo vrijeme pa svoje treće mjesto ne naziva ‘poklonom’.

Sebastian Vettel / 24sata.info

Ferrarijevi vozači po suhom nisu mogli parirati svojim kolegama iz Williamsa. Nijemac se nalazio na petom mjestu prije nego što je kiša pogodila Silverstone, a tada je u pravom trenutku otišao u boks po intermedije i preskočio Felipea Massu i Valtterija Bottasa.

“To nije božićni poklon, Djed Božićnjak me nije zvao u boks. To je bila naša odluka, ali nisu svi imali koristi od toga. Mi jesmo, to je naš izbor i to je ono što smo ostvarili.”

Nijemac priznaje da je bilo teško ocijeniti u kojem trenutku slickove zamijeniti intermedijima.

“Bilo je malo kiše u zavojima 6 i 7, ali samo tamo pa je bila bolja opcija ostati na gumama za suho. To je bila teška odluka jer su neki vozači već otišli u boks. Zatim sam izašao iz Chapela prema Hangar Straightu i uočio još kiše i oblaka – to je bila prava kiša pa sam se odlučio uputiti u boks.”

Kimi Raikkonen je bio prvi od vodećih vozača koji se odlučio promijeniti gume, što se na kraju pokazalo pogreškom jer se njegov prvi set intermedija pregrijao na stazi koja se kasnije počela sušiti. Finac je utrku završio na osmom mjestu.

“Uvjeti su se mijenjali iz kruga u krug. Jedan krug je bilo jako sklisko, na nekim mjestima se malo mijenjalo, onda se opet vratilo u zavojima 6 i 7. Bilo je dosta sklisko, činilo se da pada sve više i više. Odlučio sam ući u boks četiri kruga prerano. To je bila kriva odluka, ali barem smo pokušali.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar