Hondi dodijeljena još jedna pogonska jedinica za ovu sezonu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

FIA se nakon ovotjednog sastanka Strateške grupe i prvih rezultata globalne ankete odlučila za brojne promjene u Formuli 1, a neke od njih ćemo vidjeti već ove sezone.

Honda / 24sata.info

Vozači će od VN Belgije dobiti nova ograničenja po pitanju informacija koje mogu dobiti od svojih timova preko timskog radija, a u tijeku su rasprave o promjeni formata trkaćeg vikenda za sljedeću godinu. Osim toga, Strateška grupa je dala zeleno svjetlo za slobodan odabir guma od 2016., ali ni to nije sve jer je FIA odlučila dodijeliti jednu dodatnu pogonsku jedinicu za svakog novog dobavljača u Formuli 1, prenosi portal gp1.

FIA je odlučila ‘igrati pošteno’ pa će se ovo pravilo primjenjivati retroaktivno, što znači da će Honda, koja je ove godine postala McLarenov dobavljač, dobiti petu pogonsku jedinicu za 2015. Fernando Alonso i Jenson Button će tako na raspolaganju imati još jednu pogonsku jedinicu, za čije korištenje neće dobiti kazne na gridu.

FIA je dodala da će posebnu pažnju obratiti na cijenu koju kupci moraju plaćati za pogonske jedinice. Oni trenutno izdvajaju više od 20 miliona eura za sezonsku zalihu pogonskih sistema.

“FIA i FOM su dobili mandat da predlože opsežan skup mjera za razvoj pogonskih jedinica i cijenu za njihovu isporuku. Ovo će uključivati potpuni pregled i provjeru sistema tokena, ograničenja po pitanju korištenja dinamometara, povećanje dopuštenog goriva za utrku itd.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar