Pirelli u Austriji testirao nove materijale

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ferrari, Mercedes i Toro Rosso su na sezonskom testiranju poslije VN Austrije vozili na neoznačenim prototipovima Pirellijevih guma, koristeći i prednje i stražnje gume.

Formula 1 / 24sata.info

Drugi dan testiranja na Red Bull Ringu bio je posve suh u usporedbi s prvim danom koji je obilježila obilna kiša. Suho vrijeme na drugom danu omogućilo je timovima da testiraju super-mekane, mekane i srednje tvrde gume.

Prema izjavama talijanskog proizvođača guma, samo su Toro Rosso, Ferrari i Mercedes koristili gume koje su napravljene od novih materijala i koje bi mogle biti korištene u 2016. godini. Pirelli je objasnio kako prototipovi imaju slične karakteristike kao i sadašnje gume, ali su napravljene od malo drugačijih materijala. Pirellijev direktor, Paul Hembery, nakon testa se zahvalio timovima na pomoći.

“Puno hvala Ferrariju, Mercedesu i Toro Rossu koji su nam pomogli da testiramo nove materijale za iduću sezonu, pogotovo jer nemamo više službenih sezonskih testiranja za gume. Dobiveni rezultati će nam biti vrlo korisni u našem razvitku guma nove generacije,” rekao je Hembery.

Pirellijeve gume su bile izložene blagom kritiziranju ove sezone zbog prigovora da su gume previše konzervativne, pogotovo nakon tri uzastopne utrke s jednim zaustavljanjem u boksu, iako su ekipe koristile najmekšu mješavinu gume.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar