Alonso: Sreća je da nisam pogodio Raikkonena

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fernando Alonso i Kimi Raikkonen su današnju utrku na Red Bull Ringu završili u prvom krugu.

Fernando Alonso / 24sata.info

McLarenov i Ferrarijev vozač su se dodirnuli na pravcu prije trećeg zavoja te su završili u ogradi. Oba vozača su prošli bez posljedica, a Španjolac kaže da je samo sreća spasila Kimija od težih povreda koje mu je mogao nanijeti njegov MP4-30, prenosi portal gp1

Nakon izlaska iz drugog zavoja u prvom krugu utrke, Raikkonen je izgubio kontrolu nad stražnjim krajem svog Ferrarija te je proklizao lijevo prema ogradi. U Finca je tada udario i njegov bivši timski kolega te su oba vozača odustala iz utrke. Ponovljene snimke su pokazale da je nesreća mogla imati fatalne posljedice da je donji dio McLarenovog MP4-30 prišao bliže Raikkonenovoj glavi.

“Dobro sam. Otišao sam u liječnički centar na stazi jer je to obavezna procedura prilikom takvih G-sila. Mislim da smo imali 34G prilikom udarca. To je bio vrlo nesretan slučaj.”

“Danas sam dobro startao te sam dosta napredovao u prvom i drugom zavoju. Kimi je na prime gumama prilikom svog izlaska iz zavoja imao puno proklizavanja pogonskih kotača pa smo ga svi pretjecali s lijeve i desne strane. Zatim je izgubio kontrolu nad bolidom i otišao u lijevu stranu, a tamo sam bio ja. Obojica smo udarili u zid, a ja imam sreće što ga nisam udario u glavu jer pregledavanjem snimke se vidi da sam kočio, ali moji kotači su bili u zraku i blizu njega. Srećom, obojica smo dobro”, rekao je Alonso.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar