Alonso: Izgledao sam kao amater u Kanadi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na Velikoj nagradi Kanade smo prvi put mogli vidjeti znakove Alonsove frustracije zbog izrazite nekompetitivnosti McLaren Honde.

Fernando Alonso / 24sata.info

Španac je odustao u 44. krugu utrke zbog mehaničkih problema, a to je ujedno njegovo treće odustajanje zaredom. Ni njegov timski kolega Jenson Button nije prošao puno bolje, a sve to ukazuje na katastrofalnu formu britanske ekipe.

Alonso je tijekom utrke žestoko reagirao na zahtjev tima da štedi gorivo, a kasnije je objasnio zbog čega mu se nije svidjela ta ideja.

”Kada ste usred borbe na stazi, gorivo je manji prioritet. Nakon tri ili četiri upozorenja zbog goriva, rekao sam im da me puste da se utrkujem i zabavim”, rekao je Španac za BBC Sport.

”Kao da smo bili u drugoj kategoriji. Kada te svi zaobilaze tako jednostavno, onda izgledaš kao amater i to nije dobro. Trenutno nismo super-kompetitivni, moramo popraviti puno stvari. Ali nadam se da smo naučili neke lekcije.”

Dvostruki svjetski prvak je na kraju opet naglasio da ne gubi vjeru u ovaj projekt i suradnju McLarena i Honde.

”Moramo vjerovati u ovaj projekt. Znam da je teško za navijače, ali moraju biti strpljivi i vjerovati da dolazi nešto dobro.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar