Raikkonen: Ne treba mi niko reći gdje se moram poboljšati

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Iako se vjeruje da Ferrari ima drugi najbolji bolid na gridu, Kimi Raikkonen nikako ne uspijeva doći do prave forme.

Kimi Raikkonen / 24sata.info

Njegov timski kolega, Sebastian Vettel, je ove godine uknjižio pobjedu i pet postolja, dok Finac ima tek jedno drugo mjesto. Nema sumnje kako glavni problem leži u kvalifikacijama u kojima je Raikkonen tek jednom završio među prva dva startna reda, prenosi gp1.

”Znam gdje se moram poboljšati, ne treba mi to niko reći, to je lako znati”, kaže Finac. ”Subotom stavljamo sebe u tešku poziciju, startam gdje ne bih trebao i to nam čini utrke zahtjevnijima.”

Na pitanje gdje točno gubi vrijeme, Kimi odgovara:

”Mislim da nije riječ o jednom području… Očigledno, gume i njihovo pravilno funkcioniranje su ključ i to radi razliku. Moramo napraviti bolji posao, moram voziti bolje i fokusirati se na dobar krug.”

Raikkonen trenutno ima 66 bodova manje od Lewisa Hamiltona i sigurno je još uvijek u igri za naslov zajedno sa svojim timskim kolegom, iako Mercedes teško ispušta svoju prednost.

”Ne mislim o naslovu. Pokušavamo iz utrke u utrku postići maksimum i na kraju možemo vidjeti gdje smo završili. Ispravno radimo neke stvari i idemo u dobrom smjeru, no želimo bolji rezultat kao ekipa.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar