Ferrari i Honda će iskoristiti tokene

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Motorsport.com otkriva da su dva proizvođača namjeravala napraviti poboljšanja na svojim pogonskim jedinicama, ali postojali su prijedlozi da ipak malo pričekaju s nadogradnjom.

Fernando Alonso / 24sata.info

Međutim, dokument poslan svim momčadima u ponedjeljak, od strane upravnog odbora, otkriva da su dva proizvođača već iskoristila dio tokena. U obavijesti se navodi kako je Ferrari iskoristio tri, a Honda dva tokena.

Razumljivo je da je Ferrari iskoristio tokene za poboljšanje dizajna oko glave cilindra, ali ostaje upitno hoće li Ferrari koristiti nove pogonske jedinice na VN Kanade. U Monaku je šef momčadi, Maurizio Arrivabene, izjavio kako će pričekati s trošenjem tokena i poboljšanjem pogonske jedinice.

“U Kanadi nećemo iskoristiti tokene i nemojte me pitati kada ćemo jer ne želim odati informaciju Nijemcima (Mercedes). Želim malo (talijanskog) nacionalizma,” rekao je Arrivabene.

Iz Honde su nakon VN Monaka izjavili kako su se suzdržavali odluke kada će početi trošiti tokene za poboljšanje pogonskih jedinica. Šef Honde Yasuhisa Arai je rekao:

“Nemamo još nikakav plan, ne odlučujemo mi kad ćemo početi koristiti tokene. To ovisi o našoj strategiji. Raspravit ćemo s McLarenom i donijet ćemo odluku na kojoj utrci ćemo ih koristiti.”

Iako su iskoristili dio razvojnih tokena za pogonsku jedinicu, Honda će svoju poboljšanu pogonsku jedinicu vjerojatno predstaviti tek na VN Austrije. Tako bi mogli koristiti trenutne pogonske jedinice prije predstavljanja poboljšanja na Red Bull Ringu. Mercedes i Renault su potvrdili kako još neće početi koristiti svoje tokene, a proizvođači sada na raspolaganju imaju:

Mercedes: 7
Ferrari: 7 (3 iskorištena)
Renault: 12
Honda: 7 (2 iskorištena)

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar