Honda: Trebamo još snage

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon razočaravajućeg starta u sezonu, McLaren Honda je prošle sedmice u Monaku konačno osvojila prve bodove ove godine.

Honda / 24sata.info

Jenson Button je ciljem prošao kao osmi, a ekipi iz Wokinga je u prilog išla činjenica da staza u Monaku ne traži previše od pogonskog sustava. Hondin šef F1 programa Yasuhisa Arai je pozdravio osvajanje bodova, ali je itekako svjestan da je to bio rezultat poboljšanih voznih svojstava na stazi gdje snaga nije od velikog značenja.

“Pronašli smo prikladne vozne karakteristike za karakterističnu stazu u Monaku jer konjske snage tamo nisu tako važne. Ne radi se o performansama s potpuno stisnutom papučicom gasa, već o djelomičnom korištenju gasa, a to je vrlo osjetljivo područje. Postigli smo dobre vozne osobine za Jensona i Fernanda te su potvrdili dobar osjećaj u bolidu. Jenson je osvojio dobro mjesto za nas pa sam vrlo sretan.”

Honda zna da će sljedeće dvije utrke, u Kanadi i Austriji, naglasak staviti na snagu, a to je područje na kojem Japanci zaostaju, prenosi portal gp1.

“Staza u Kanadi traži dosta snage, ali to je i staza gdje su kočenja snažna pa će obnova energije biti jako važna. Znam da trebamo još snage, ali to nije lako dobiti. Prema tome, moramo dobiti više iz MGU-K za tu vrstu brze staze – razmislit ćemo o tome.”

Na pitanje kada će Honda početi koristiti tokene koje na raspolaganju ima za 2015., Arai je rekao:

“Još nemamo nikakav plan. To ovisi o našoj strategiji. Razgovarat ćemo s McLarenom i odlučiti na kojoj utrci ćemo ih koristiti.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar