Ecclestone: Rosberg i Vettel nisu dobri promotori Formule 1

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

FOM-ov šef Bernie Ecclestone je s Nicom Rosbergom održao intervju za službenu stranicu Formule 1 te je rekao da Mercedesov vozač i njegov sunarodnjak Sebastian Vettel nisu dobri promotori ovog sporta.

Bernie Ecclestone / 24sata.info

84-godišnji Britanac dodaje da je to jedan od razloga zašto Njemačka ove godine neće imati svoju utrku budući da naknadu za održavanje ne žele platiti ni Nurburgring niti Hockenheim. Bernie se zato osvrnuo na veliku bazu navijača koju ima Rosbergov timski kolega Lewis Hamilton:

“Kada je riječ o Formuli 1, veliki sam Lewisov navijač jer je on odličan promotor ovog sporta. Čisto s poslovnog stajališta, žao mi je Nico što ovo moram reći, ali ti nisi tako dobar za moj posao. Zvuči grublje nego što sam mislio. Nažalost, nemaš njemačke navijače na svojoj strani. Kao što to sugerira otkazivanje VN Njemačke, Njemačka je grozno tržište za Formulu 1.”

“S druge strane, Lewis je heroj u Ujedinjenom Kraljevstvu. Britanci vole Formulu 1. Sebastian Vettel također ne radi puno za Formulu 1. Ljudi ga jedva prepoznaju na ulici.”

Ecclestone je kritike uputio i na račun šefova timova, prenosi portal gp1.

“Šefovi ekipa bi trebali biti istaknutiji. Oduzmite Totu Wolffu Mercedesovu majicu i pustite ga ulicom – nitko ga ne bi prepoznao.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar