Nico Rosberg: Osjećam se optimistično i spremno

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nico Rosberg ovog vikenda cilja na treću uzastopnu pobjedu na VN Monaka, a vozač Mercedesa želi nastaviti seriju završavanja utrka na postolju ove sezone.

Nico Rosberg / 24sata.info

Stanovnik Monaka, Rosberg, priznaje da je čudan osjećaj hodati po stazi tijekom trkaćeg vikenda, ali dolazi ovaj tjedan potaknut svojom prvom pobjedom ove sezone na VN Španije prije dvije sedmice.

“Imali smo savršen vikend u Španiji i za mene osobno je vrlo dobro što sam smanjio zaostatak u bodovima. Sezona je još duga i moram se boriti. Idem utrku po utrku,” kaže Rosberg.

“Sljedeći je Monako, najlegendarnija, najuzbudljivija i najizazovnija utrka u kalendaru. Kroz cijeli vikend atmosfera je vrlo posebna. To je domaća utrka za mene i vrlo mi je čudno šetati se ili voziti skuter po stazi, ali je vrlo dobro spavati u svom krevetu svaku večer.”

Rosberg je otkrio kako je Mercedes testirao neke postavke bolida za VN Monaka na sezonskim testiranjima na Circuit de Catalunya, posebno u posljednjem sektoru staze koji je reprezentativan onome što ih čeka ovaj vikend.

“Staza sama po sebi ima jedinstvene set-up karakteristike i procijenili smo ih nekoliko tijekom testiranja u Barceloni u posljednjem sektoru gdje ima puno uskih zavoja koji su vrlo reprezentativni. Bolid je vrlo dobar pa se osjećam optimistično i spremno za sljedeću utrku. Ako sve bude išlo glatko, trebao bi to biti dobar vikend i veselim mu se,” kaže Nico.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar