Michelin zainteresiran za povratak u Formulu 1

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Francuski proizvođač guma je Formulu 1 napustio krajem 2006., a u Michelinu sada ponavljaju da postoji interes za povratkom, ali pod određenim uvjetima, odnosno promjenama pravila.

Michelin / 24sata.info

Michelinov motorsportski direktor Pascal Couasnon je za talijanski Autosprint rekao:

“Postoje određeni uvjeti. Formula 1 treba promijeniti tehnički pravilnik. Gume ponovno moraju biti tehnički objekt, a ne alat za spektakularan show. Želimo 18-inčne kotače koje ćemo koristiti u Formuli 1, a uskoro i u drugim serijama. Ako sport prihvati naše prijedloge, onda smo spremni te imamo jaku želju za povratkom. Ako stvari ostanu onakve kakve jesu, nismo zainteresirani. Prema tome, predat ćemo našu prijavu, a onda je na Ecclestoneu i FIA-i da prihvate ili odbiju.”

Couasnon smatra da bi rivalitet proizvođača guma mogao poboljšati Formulu 1 te dodaje da su trenutna pravila najveći problem, prenosi gp1.

“Gume bi trebale imati stabilne performanse i razinu gripa. Nije normalno da vozači nakon nekoliko krugova govore ‘Moram usporiti da sačuvam gume’. Ovo se ne bi trebalo događati. Današnji F1 vozači ne mogu pokazati svoj talent jer gume to ne dozvoljavaju. Ovo se događa kada imate samo jednog proizvođača i manjak motivacije za napretkom. Ali ako postoji tehnički interesantan pravilnik, onda morate razviti najbolji proizvod, čak i da ste jedini dobavljač.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar