Red Bull: Audi nas može spasiti od izlaska iz Formule 1

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Red Bullov Helmut Marko je potvrdio da bi kompanija koja proizvodi energetske napitke mogla napustiti Formulu 1 ukoliko ne pronađu konkurentnu pogonsku jedinicu, osim ako se Audi ne odluči uključiti u sport i napajati Red Bullove bolide.

Red Bull / 24sata.info

Bivši Ferrarijev predsjednik, Luca di Montezemolo, je već naveo prošle sedmice da Red Bullov vlasnik, Dietrich Mateschitz, želi privući Audi, koji je u vlasništvu Volkswagena, da pristupi sportu ili će Red Bull napustiti Formulu 1.

Red Bull se bori s Renaultovim pogonskim jedinicama ove sezone, sa šestim mjestom kao najboljim rezultatom do sada. Marko kaže kako da nije bilo službenih razgovora s Audijem, ali inzistira na tome da će Red Bull napustiti Formulu 1 ako ne budu konkurentni.

“Ukoliko ne budemo imali konkurentnu pogonsku jedinicu uskoro, onda Audi ulazi ili mi izlazimo,” rekao je Marko za BBC Sport. Postoji puno glasina. Službeno nije bilo zahtjeva niti razgovora. Volkswagen grupa prvo mora odlučiti ko će biti novi šef podrške, ko će voditi VW, kada riješe sve te stvari, možda će onda razmisliti što će raditi u moto sportu. Razgovarao sam, ali ne s ljudima s kojima vi mislite.”

Vodeći čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, kaže kako pokušava spriječiti Red Bullov odlazak i priznaje da bi ulazak Volkswagena bio dobrodošao, prenosi portal gp1.

“Oni (Red Bull) ne mogu otići. Želimo izbjeći to,” kaže Ecclestone. Mogu razumjeti to, ali isto tako nisam sretan zbog toga. Bilo bi odlično kada bi oni (VW) ušli u sport.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar