Ferrari želi Rossa Brawna nazad

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Marco Mattiacci, vođa tima, potvrdio je da talijanska ekipa želi Rossa Brawna nazad u svoje redove.

Ross Brawn / 24sata.info

Britanac je prošle godine odstupio s mjesta vođe momčadi Mercedesa, ali je tijekom ere Michaela Schumachera, u kojoj je Ferrari osvojio pet vozačkih i šest konstruktorskih naslova svjetskih prvaka, Brawn bio autoritativni tehnički direktor u Maranellu.

Mattiacci, koji je ove godine zamijenio Stefana Domenicalija na mjestu vođe momčadi Ferrarija, je za CNN izjavio da je nedavno razgovarao s Brawnom.

“Svi bi htjeli Rossa ili bi voljeli vidjeti Rossa ponovno u Ferrariju. On je jedna od najpoštovanijih osoba u Formuli 1 s najvećim znanjem i pedigreom. Svi bi bili sretni s nekim poput Rossa.”

Ranije su Brawn i Ferrari odbili pridati važnost posjetu Maranellu u kojem je 59-godišnjak nedavno bio. Ali Mattiacci je sad priznao da je bilo vrlo lijepo provesti nekoliko minuta s Brawnom. Kad je upitan da od 1 do 10 ocijeni svoje šanse da zaposli Brawna za 2015., Mattiacci je rekao:

“Ne volim se tako igrati. Mislim da moram raditi s onim što imam, ne s onim što ću imati. James (Allison) je tehnički direktor i želim početi odavde. Za ples vam treba dvoje. Ross je možda sretan s onim što radi.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar