Ferrari bi po uzoru na Red Bull mogao napraviti B tim

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Loš start u sezonu donio je velike promjene u Maranellu, a sve je kulminiralo nakon VN Bahreina kada je s mjesta šefa tima smijenjen Stefano Domenicali.

Ferrari / 24sata.info

Na njegovo mjesto je došao Marco Mattiacci, koji tada nije imao iskustva u F1, no većina priznaje da se pomaci na bolje vide na svim područjima. Evo što on planira za budućnost tima:

“Investirat ćemo u novu infrastrukturu i ljudstvo kako bi stvorili bolju i moderniju organizaciju, ali koja će staviti naglasak na individualni rad i tim”, izjavio je.

La Gazzetta dello Sport tvrdi da će jedna od novih strategija biti i B tim, nešto kao Toro Rosso i Red Bull. Haas F1 je očigledni kandidat za to mjesto, no Ferrari ne bi kupovao tim, već bi to bila partnerska ekipa. Mattiacci je ove sedmice otvorio temu vezanu za broj motora i rad na njima tokom sezone, što su fanovi dočekali s oduševljenjem.

”Ferrari prvo mora poboljšati sebe, razvoj bolida i performanse svoje grupe kako bi se vratili na pobjedničke staze.To mora biti nešto inovativno i naprednije od drugih. Glas Ferrarija, jednog od glavnih F1 timova, se uvijek slušao. Moramo zajedno raditi na stvarima koje su bitne za budućnost Formule 1.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar