Ricciardo iznenađen pobjedom u Belgiji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Daniel Ricciardo utrku u Belgiji startao je s petog mjesta, iza Mercedesovog dvojca, timskog kolege Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa.

Daniel Riccardo / 24sata.info

S obzirom na dominaciju njemačke ekipe, Australac je očekivao borbu za treće mjesto između Williamsovih vozača, Alonsa u Ferrariju i drugog Red Bulla svog timskog kolege. Međutim, put prema pobjedi otvorili su mu Rosberg (sudarom s Hamiltonom) a zatim i Vettel u zavoju 11 u ranoj fazi utrke. Nico je bio na strategiji tri ulaska u boks ali to mu na kraju utrke nije pomoglo da dođe do pobjede.

“Svi su govorili da stvarno nemamo šanse na Spa-Francorchampsu ali mislim da smo imali uistinu dobar tempo pa smo iznenadili i sami sebe. Osjećaj je pomalo nadrealan ali još jedna pobjeda je tu. Na kraju utrke bilo je teško. Kada ste vodeći tada se prilikom ulaska u boks osjećate najviše ranjivo ali Simon (njegov inženjer) me preko radija upitao mogu li ove gume izdržati još 11 krugova. Rekao sam mu da mislim da više ili manje mogu zadržati tempo i stvarno smo u tome uspjeli a u zadnjem krugu pronašao sam još nekoliko desetinki tako da je bilo zabavno”, rekao je Ricciardo nakon utrke.

Ovo je druga uzastopna pobjeda za Ricciarda i treća ove sezone. Sada se nalazi 35 bodova iza Hamiltona koji na Spa nije osvojio bodove te 64 boda iza vodećeg Nice Rosberga. Zadnja utrka u Abu Dhabiju, podsjećamo, nosi duple bodove.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar