VIDEO / Gamball 3.000 Rally: Ljubitelji brzih automobila uživali u Londonu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Gumball 3.000 Rally ove godine se 15 put održava kroz pet država i riječ je o događaju humanitranog karaktera, a pobjednik 3.000 milje duge utrke će biti učesnik koji posredstvom internet stranice organizatora prikupi najviše humanitarnih sredstava

VIDEO / Ilustracija / 24sata.info

Zaljubljenici skupih i brzih automobila uživali su u današnjem defileu Gumball 3.000 Rallyja kroz London, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovogodišnji Gumball 3.000 Rally je 15 po redu koji se održava svake od 1999. godine, kada ga je prvi put organizirao bivši vozač Maximillion Cooper.

Riječ je o višednevnoj turneji 120 učenika sa luksuznim i brzim automobilima koja je ove godine startala etapom u američkom Miamiju, a potom nastavljena etapama Edinburgh-Manchester i Manshester-London.

Nakon današnjeg defilea kroz centar Londona, učesnici su krenuli ka novoj etapi prema francuskoj prijestolnici Parizu.

Londonski Regent Street i trgovi Piccadelly i Trafalgar danas su domaćini luksuznih i brzih četverotočkaša, koji će narednu stanicu imati u centru "Grada svjetlosti".

Tri hiljade milja duga utrka će biti nastavljena etapama London-Pariz te Barcelona- Ibiza.

I ovogodišnji Gumball je humanitranog karaktera, a pobjednik 3.000 milje duge utrke kroz pet država će biti učesnik koji posredstvom internet stranice organizatora prikupi najviše humanitarnih sredstava koja će potom biti uručena humanitarnim organizacijama.

(Anadolija)

Pošaljite Facebook komentar