VIDEO & FOTO / Navijači proslavili Schumaherov 45. rođendan: Žalosno je da u ovakvom stanju dočekuje svoj rođendan

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dok se as Formule 1 bori za život u bolnici, njegovi navijači su se okupili u Kerpenu, gdje je on i odrastao, i na simboličan način su obilježili rođendan svog šampiona i poželjeli mu brz oporavak

VIDEO / Foto: Anadolija

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher trenutno je hospitaliziran i bori se za život nakon teške povrede zadobijene tokom skijanja na francuskim Alpama, a mještani grada Kerpen u Njemačkoj, u kojem je on i odrastao, danas su Schumacherov 45. rođendan obilježili na Go Kart pisti sa rođendanskom željom da se što prije oporavi, javlja Anadolu Agency (AA).

Schumacherovi simpatizeri odjeveni u majice sa njegovim likom i paljenjem svijeća na pisti Go Kart na simboličan način obilježili su njegov 45. rođendan, a predsjednik Fan kluba M. Schumachera, Michael Viehmann je, u izjavi za AA, kazao da se Schumacherovi fanovi iz cijelog svijeta javljaju i da svi žele njegovo brzo ozdravljenje.„Žalosno je da Schmacher u ovakvom stanju dočekuje svoj rođendan. Njegovi fanovi iz mnogih krajeva svijeta su došli danas u Kerpen i mi smo uz njega u ovim teškim trenucima. Poruke stižu iz cijelog svijeta i mi ih prikupljamo, a nadamo se da ćemo ih uskoro i njemu lično uručiti“, kazao je Viehmann.

Ritano Vincenzo, koji je iz Frankfurta stigao u Kerpen, izrazio je nadu da će Schumacher pobijediti i u ovoj teškoj utrci za život, baš kao što je pobjeđivao i za volanom formule.

„Michael, sretan ti rođendan. Želimo tebi i tvojoj porodici svu snagu i strpljenje. Nadamo se da ćeš uskoro ponovo biti sa nama“, poručio je još jedan Schumacherov navijač Helmut Becker.(AA)

Pošaljite Facebook komentar