Pomoćnica za sport Ministarstva civilnih poslova BiH u posjeti OKBiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pomoćnica ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adila Osmanovića, Anđa Kalem-Perić, zadužena za državni sport, posjetila je danas Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Foto: OKBiH

Predsjednik OKBiH  Izet Rađo, sa potpredsjednicima Marijanom Kvesićem i Sinišom Kisićem, upoznao je pomoćnicu ministra  o mnogobrojnim projektima OKBiH u ovoj godini.

Predsjednik i potpredsjednici OKBiH su posebno potcrtali odličnu organizaciju EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo, podršku najboljim sportistima BiH, za njih 14, u njihovoj namjeri da se kvalifikuju na Olimpijske igre u Tokiju, renoviranje Olimpijskog muzeja, kao i mnogobrojne projekte u kojima je OKBiH specijalni partner.  

Iskazali su  zabrinutost sportskih strukovnih saveza BiH za njihovo funkcionisanje i finansiranje najboljih sportista BiH kako bi se adekvatno pripremili i kvalifikovali na prestižna takmičenja, kao što su olimpijske igre, pogotovo u ovoj predolimpijskoj godini kada najvjerovatnije neće doći do implementacije granta MCP iz već poznatih razloga, saopćeno je iz OKBiH. 

Predsjednik i potpredsjednici su stavili OKBiH na raspolaganje MCP-u kao kredibilnog partnera koji želi zajedno sa MCP-a iznaći riješenja za jačanje bh. sporta i donošenja najboljih sistemskih riješenja.

Na kraju posjete, pomoćnica ministra je obišla stalnu muzejsku postavku Zimskih olimpijskih igara Sarajevo '84.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar