U Sarajevo doputovala prva smjena finalista Sportskih igara mladih

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Finalisti 9. BH Telecom Sportskih igara mladih doputovali su jutros u Sarajevo iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Foto: Sportske igre mladih

Takmičenja Igara su u prethodnom periodu održana u 38 bh. gradova, a prvoplasirani pojedinci i ekipe predstavljat će svoje gradove, te se boriti za titulu najboljih u državi, kao i plasman na Međunarodno finale Igara u Splitu na kojem će učestvovati njihovi vršnjaci iz Srbije i Hrvatske.

Najmlađi su spremni za takmičenja, ali i za sjajno druženje, s obzirom da će Grad Sarajevo narednih pet dana biti centar sporta i mladosti te glavno okupljalište djece i mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

U 2019. godini na Igrama je učestvovalo više od 50.000 dječaka i djevojčica iz svih dijelova države, a 1.950 najboljih će biti dio Velikog finala u Sarajevu.

Takmičenja u košarci u okviru Kinder+Sport Cupa počinju danas u dvorani Gimnazije Dobrinja i Pete gimnazije u Sarajevu, dok će svi zainteresovani, takmičenja u okviru Poli Cupa, takmičenja u nogometu za mlađu kategoriju 2008. godište i mlađi, moći pratiti u Dvorani Mojmilo.

Nogometne utakmice za kategoriju 2004. godište i mlađi u okviru Coca-Cola Cup-a, bit će održane sutra u SRC u Halilovićima.

Svečana dodjela medalja za državne predstavnike iz prve smjene finalista bit će održana sutra u Sportskoj dvorani na Mojmilu, saopćili su organizatori.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar