Pjanić je u transferu vrijednom 60 miliona eura prešao iz Juventusa u Barcelonu, a španski mediji danas su posvetili puno pažnje bh. veznjaku i o njemu su objavili veliki broj vijest i novih informacija koje svakako zanimaju navijače ovog kluba.

No, pored statistički brojnih zanimljivih stvari koje mnogo obećavaju navijačima Barcelone kada je u pitanju dolazak Pjanića, posebno zanimljiva je i izjava bh. veznjaka iz 2009. godine kada je kao član Lyona, a kada se nadao da će jednog dana zaigrati za Kraljevski klub, prenosi klix.

“Pratim Real Madrid od vremena Zidanea i Ronalda, tada sam se zaljubio u taj klub i oni su mi od tada najdraži i mislim da će uvijek biti. Želio bih igrati tamo jednog dana, zašto ne? Radit ću na tome, a ako sve bude išlo kako treba, jednom ću igrati za Real”, rekao je Pjanić 2009. godine, ne sluteći šta će se 11 godina poslije desiti i kakvu fantastičnu karijeru će napraviti.

“Jako sam sretan, dat ću sve od sebe za ovaj klub. Vidimo se uskoro”, poručio je Pjanić navijačima budućeg kluba nakon što je i zvanično objavljeno da je postao novi član Barcelone.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ostat će u Juventusu do kraja sezone 2019/2020., a potom bi se krajem augusta ili početkom septembra trebao priključiti Barceloni.

(24sata.info)