Završeno je takmičenje po grupama B divizije Lige nacija. Slovenija je remijem u Solni protiv Švedske 1:1 osigurala igranje u drugom rangu takmičenja i u narednom ciklusu, dok je Škotska remijem bez golova protiv Ukrajine obezbijedila promociju u elitni rang.

Slovenci su na polovini grupne faze bili viđeni na posljednjoj poziciji. Ali prvo čudesan remi protiv Srbije najavio je sjajna izdanja protiv skandinavskih ekipa. U prvom redu Benjamina Šeška.

Poslije simultanke protiv Norveške u Stožicama bio je junak i u Solni. Fantastičnim golom u 28. minutu, u stilu Marka van Bastena u finalu EURO 1988. savladao je Olsena i doveo Slovence u vodstvo.

Ispostavilo se da je tim golom trasirao put ka glavnoj misiji, ostati neporažen. Jer Šveđani su jedino uspjeli da izjednače u 40. minutu preko Forsberga. Ali remi nije bio dovoljan da opstanu u B diviziji, već će u narednom ciklusu igrati tek u trećem rangu.

Škotska je na Hampden Parku odigrala bez golova protiv Ukrajine i na taj način zadržala prvu poziciju Grupe 1 divizije B što joj obezbjeđuje plasman u elitni rang. U istoj grupi Irska je pobijedila Armeniju 3:2 i obezbijedila opstanak.

U Grupi 2 sve je bilo odavno poznato. Izrael je obezbijedio promociju u A diviziju, Rusija ranije izbačena iz takmičenja, tako da su Albanija i Island igrale samo za drugo mjesto. Na kraju 1:1 tako da je Island ostao drugi.

(24sata.info)