Fudbaleri Veleža pripremaju se za nova evropska iskušenja i novu sezonu Premijer lige BiH.

Podsjećanja radi, Mostarce uskoro očekuju dueli u Konferencijskoj ligi protiv boljeg iz duela Alaškert – Spartans, a ekipa već 16. jula igra protiv Posušja u 1. kolu domaćeg prvenstva.

Osimove metode

Novi trener Amar Osim donio je i neke nove metode rada, a jedan od najvažnijih igrača Veleža, veznjak Samir Radovac, u razgovoru za portal “Avaza” ističe kako je zadovoljan načinom rada.

– Moram reći da sam zadovoljan načinom rada i treninzima, dosta novih stvari smo dobili dolaskom novog trenera. Što se tiče rezultata (izgubili od Varaždina i Slobode), naravno da nismo zadovoljni jer nismo ušli u zadovoljavajuću formu kad su utakmice u pitanju. Ali, opet sve je to normalno s obzirom na to da smo dosta jako trenirali, pa smo bili neke utakmice umorniji od protivnika koji su znali to iskoristi. Nadam se da rezultati neće izostati u prvenstvu kada budemo malo odmorniji i da ćemo ući u dobar kontinuitet jer sigurno imamo dobar roster igrača od kojih se mnogo očekuje u ovoj sezoni, kaže Radovac.

Velež čeka u Konferencijskoj ligi boljeg iz duela Alaškerta (Armenija) i Spartansa (Malta).

– Sigurno da su to dvije ekipe koje nisu toliko poznate našoj javnosti, ali, s druge strane, mislim da su vrlo ozbiljni protivnici naročito Alaškert koji je prošle godine igrao i grupnu fazu, tako da mislim da bi veće šanse imali protiv Spartansa za prolazak u 3. pretkolo. Isto tako mislim da i oni nisu za podcijeniti sa obzirom da je fudbal u njihovoj državi dosta napredovao, smatra Samir.

Žestoka bitka za vrh

U novoj sezoni Premijer lige BiH Radovac očekuje borbu većeg broja timova za vrh tabele.

– Ova sezona će biti dosta bolja nego prošla jer već sada imamo pet-šest ekipa koje će se boriti za izlazak u Evropu i mislim da će ove sezone biti dosta teži posao nego prethodnih sezona. Tu su naravno Sarajevo, Zrinjski, Borac, Tuzla i Željezničar, i svaka od tih ekipa je dovela dobre igrače. Bit će dosta zanimljivija i teža liga u odnosu na prošlu sezonu, a isto tako mislim da ćemo se i mi dosta pitati i da su naše ambicije uvijek na visokom nivou. Nadam se da ćemo i ove sezone izboriti izlazak u Evropu, zaključio je Radovac.

(24sata.info)