Vintage News piše da su komšije bile iznenađene kada su vidjele završetak ovog projekta, a ovaj bračni par je oduvijek bio fasciniran civilizacijom drevnog Egipta.

Andrey i Viktoria su nekoliko puta posjetili Gizu kako bi svojim očima vidjeli poznate monumentalne piramide. Po povratku u svoj zavičaj odlučili su u vlastitom dvorištu napraviti kopiju najveće Keopsove piramide, naravno, manjih dimenzija i to je bilo prije godinu.

Sada se u njihovom dvorištu nalazi piramida visine devet metara sa stranama dužine 13 metara.

Kompletan materijal upotrijebljen za njenu izgradnju je prije svega betonb težak čak 400 tona. Enterijer piramide još nije do kraja uređen, ali i sada je dovoljno interesantan posjetiocima koji su spremni platiti 50 dolara kako bi proveli vrijeme u njenim odajama i meditirali, prenosi Klix.

Kao i njen pandan u Gizi i ova je 19 puta manja piramida i djelimično se nalazi ispod nivoa zemlje (devet metara), a u njoj je također smješten jedan sarkofag.

Andrey i Viktoria poslije završetka svoje piramide ne planiraju stati. Oni, naime, već sada prave nacrt za egipatski hram u svom dvorištu koji će tunelom biti povezan s piramidom.

Njihov prvi komšija Aleksandr Pustoshinskiy, opisao ih je kao “dobre komšije”i da je njihov neobičan postupak inspirativan za sve ljude iz sela.

(24sata.info)