Prije tačno 15. godina, 21. marta 2006. godine, direktor Twittera Jack Dorsey napisao je prvu poruku na tvoj društvenoj mreži.

„Otvorio sam nalog na Twitteru“, glasila je prva poruka na Twitteru koji sada ima više od 190 miliona korisnika, a posebno je popularan kod političara, stručnjaka iz raznih oblasti i novinara.

Twitter sa sjedištem u San Francisku je za 15 godina postojanja postao ključni igrač društvenih mreža, ali i sa kontroverzama.

Ta društvena mreža je u januaru iznenadila svoje korisnike ukidanjem naloga bivšeg predsjednika SAD Donalda Trumpa kojem je to bilo glavno oruđe za komunikaciju.

Trumpov nalog je pratilo oko 88 miliona ljudi, a njegova strana je ukinuta zbog ponovljenog podsticanja na nasilje i poslije nereda njegovih pristalica u Capitol Hillu.

To isključenje je dočekano pozdravima ali i osudama, a to predstavlja znak složene ravnoteže između neutralnosti, odbrane slobode izražavanja i umjerenosti s kojim se Twitter suočava.

Dorsey je početkom marta ponudio prodaju prve poruke na Twitteru preko sajta „Valuables“.

Kupovina poruke znači sticanje „digitalnog sertifikata o tvitu, jedinstvenog po tome što ga je autor potpisao i verifikovao“, navodi se na sajtu kupovine i dodaje da je to kao prodaja autograma.

Za tu poruku danas je ponuđeno oko 2,5 miliona dolara, prenosi BETA.

(24sata.info)