Marko Pavić ne odustaje od Draška Aćimovića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Marko Pavić, predsjednik DNS-a, je u intervjuu za "Nezavisne", koji izlazi u sutrašnjem dnevnom izdanju, rekao da stranka ne odustaje od Draška Aćimovića kao njihovog nestranačkog kandidata za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Marko Pavić / 24sata.info

Na pitanje kako su se odlučili da to bude nestranačka ličnost, obzirom da je bilo glasova unutar stranke zašto nije neko iz članstva, Pavić je rekao da je Aćimović prisutan u DNS-u odranije.

"Aćimovića mi znamo od ranije, on je došao u DNS sa ovima koji se sada bune, prije nekih šest, sedam godina. Bio je dio ekipe na čelu s (Adamom) Šukalom koja je došla u DNS. Pogledajte ko je taj što se buni, ko plaća te oglase i tekstove u novinama. Ko zove. Istražite. To sigurno nije DNS. DNS je svoje stavove zauzeo jednoglasno na Predsjedništvu", rekao je Pavić, i dodao da će stranka "ostaviti otvorena vrata i prozore", i nastaviti "provjetravanje" koje je započeto prošle godine.

"Ovi koji to rade, izgleda me dobro ne poznaju. Ucjene, pritisci me samo motivišu da im se jače suprotstavim. Nikada i niko neće uspjeti s takvim stvarima uticati da ja promijenim neku odluku i svoje mišljenje. Svoje mišljenje nikad neću promijeniti, a odluku samo ako organi stranke odluče", rekao je Pavić.

Na pitanje kako ocjenjuje odnose s Miloradom Dodikom, predsjednikom SNSD-a, rekao je da ovo što se dešava nema veze s odnosima sa Dodikom.


(NN)

Pošaljite Facebook komentar