Komšić i Poda razgovarali o evropskoj perspektivi zapadnog Balkana

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je danas u Sarajevu s novoimenovanim nerezidentnim ambasadorom Republike Albanije za BiH sa sjedištem u Zagrebu Rizom Podom, kada je ponovio izraze saučešća u povodu tragedije prouzrokovane zemljotresom koji je pogodio Albaniju.

Foto: Predsjedništvo BiH - 24sata.info

Ambasador Albanije prenio je predsjedavajućem Komšiću i Predsjedništvu BiH pozdrave i zahvalnost predsjednika Albanije Ilira Mete, Vlade i naroda Albanije za pomoć, podršku i solidarnost tokom razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju, a u kojem je stradalo više od 50 osoba.

Teme susreta bile su i regionalna saradnja i evropska perspektiva zapadnog Balkana, te je istaknuto da je svaka pozitivna poruka za susjedne zemlje dodatni podstrek i pozitivan signal i za BiH na evropskom putu.

Bosnu i Hercegovinu i Albaniju povezuje i oko 10.000 građana porijeklom iz BiH koji žive u Albaniji, te oko 10.000 građana albanske nacionalnosti u BiH što predstavlja još jedan važan element za jačanje bilateralnih odnosa, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar