Savić na Izbornom kongresu EPP-a: Budućnost SDS-a je u EPP-u

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Rado Savić čestitao je izbor na poziciju predsjednika Evropske narodne partije /EPP/ Donaldu Tusku.


Savić je prisustvovao Izbornom kongresu EPP-e koji se od 20. do 21. novembra održava u Zagrebu a na kome se pored predsjednika bira i novi generalni sekretar najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Zamjenik predsjednika SDS-a prisustvovao je i panelu „Zapadni Balkan i Evropska unija“ na kome su razmijenjena iskustva zemalja Zapadnog Balkana na putu ka EU i sa kojeg su poslate poruke da ove zemlje mogu da računaju na podršku EU i da je evropska perspektiva regiona izvjesna.

Na marginama kongresa Savić se sastao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kojoj je prenio pozdrave iz Republike Srpske od predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

Savić se sastao i sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i bivšim italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem.

Kroz razgovore sa visokim izaslanstvom Evropske narodne partije za spoljne poslove dogovoren je sastanak delegacija SDS-a i EPP-a početkom naredne godine koji bi ubrzao put za članstvo u najvećoj političkoj organizaciji u Evropskom parlamentu.

„Ohrabrujuće poruke zvaničnika EPP-a daju nam za pravo da kažemo da je SDS na pravom putu da postane dio najveće političke grupacije u Evropi“, istakao je Savić.

On je dodao da je najveći cilj SDS-a na međunarodnom planu članstvo u EPP grupaciji čime bi se pridružila porodici narodnjačkih partija koje baštine demohrišćanske vrijednosti.

Na današnjem Izbornom kongresu EPP-a u Zagrebu, poljski političar Donald Tuski izabran je za predsjednika čime je zamjenio dosadašnjeg predsjedavajućeg Jozefa Dola.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar