Zvizdić s delegacijom SR Njemačke razgovarao o migrantskoj krizi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu delegaciju Savezne Republike Njemačke koju je predvodio član Bundestaga i pralamentarni državni sekretar Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Stephan Mayer.

Foto: VMBiH - 24sata.info

Delegacija je u Bosnu i Hercegovinu došla po nalogu savezne kancelarke Angele Merkel. 

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao članove delegacije s aktuelnom situacijom i postojećim aspektima migrantske krize. Istaknuo je važnost ravnomjernog raspoređivanja migranata na cjelokupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine s ciljem da se smanji pritisak, prvenstveno na području Unsko-sanskog kantona, te ukazao na potrebu jačanja istočne granice Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo i značaj potpisivanja sporazuma s Forntexom i na činjenicu da BiH nema kapacitete da bude centar i sabiralište migranata na zapadnom Balkanu. 

Sastanku su prisustvovali član Bundestaga i bivši savezni ministar Christian Schmidt, bivši savezni ministar i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schwarz-Schilling, rukovoditeljica Odjela za politiku migracija i izbjeglica Britta Behrendt, predsjednik organizacije Technisches Hilfswerk Albrecht Broemme, dr. Christian Konow iz Ureda kancelarke Angele Merkel i ambasadorica SR Njemačke u BiH Margret Uebber, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar