Nikšić: Sa partnerima iz BH. bloka zajedno na lokalne izbore

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U narednom periodu SDP BiH nastavit će širenje u sredinama gdje to nije na zadovoljavajućem nivou te će biti konstituirana organizacija u Foči, najavio je danas Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, uoči sjednice Predsjedništva ove stranke na kojoj će biti usvajani polazni materijali kao priprema za lokalne izbore iduće godine.

Nermin Nikšić / 24sata.info

- Želja nam je da s partnerima u BH. bloku i onima koji to žele biti napravimo dogovor, sporazum oko zajedničkog nastupa na izborima koji podrazumijeva da imamo jednog zajedničkog kandidata za načelnika - kazao je Nikšić, prenosi Avaz.

Rekao je i da su u skoro 95 posto lokalnih organizacija okončani unutarstranački izbori, da ima novih imena te dosta mladih kadrova što je garancija daljnjeg razvoja SDP-a BiH.

Komentirajući sjednicu NSRS i traženje ukidanja bonskih ovlasti visokog predstavnika, Nikšić je istakao da, nažalost, živimo u zemlji u kojoj postoji potreba za OHR-om, ali i da bi mnogo važnije za građane RS bilo da u NSRS pričaju o penzijama, zapošljavanju, ekonomiji.

Odgovorio je i na pitanje o "malom Šengenu", naglasivši da je izvjesno da je ova ideja interesantna i da otvara prostor zemljama iz regiona da slobodnijim i efikasnijim protokom robe jačaju ekonomije, što je dobro.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar