SDP: SNSD nije učestvovao na izborima u HNK

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vezano za saopštenje „novog saziva“ Gradskog odbora SNSD Mostar o neophodnosti uključivanja SNSD-a u Vladu HNK, ponovo se potencira priča o autentičnim Srbima i SNSD-u, kao jedinom i istinskom zaštitniku svega što nosi prefiks „srpski“.

Foto: 24sata.info

Da nije strašno, bilo bi smiješno.

SMIJEŠNO, jer bi morali znati ( kad se već „bave“ politikom) da su, za početak, trebali učestvovati na zadnjim Opštim izborima, preći izborni prag i tada izražavati želje i postavljati uslove svojim koalicionim partnerima (SNSD nije učestvovao na izborima u HNK 2018.godine, ili možda jeste, a da ne znamo).

A STRAŠNO, jer je ovdje znak jednakosti između autentičan i fašistički. Poznata su kroz  istoriju prebrojavanja čistokrvnih. SNSD bi da drži kantar za mjerenje nacionalne pripadnosti, određuje ko je veći, a ko manji Srbin i, sutra,  ako uspije, da to ugradi u Ustav i Izborni zakon. Ti isti „zaštitnici“ svog naroda, ne dopuštaju da Srbi budu konstitutivni u HNK. Upravo je „autentični“ SNSD glasao u Parlamentarnoj skupštini BiH protiv inicijative koja poziva da se osigura konstitutivnost Srba u četiri kantona u Federaciji BiH.

Jako dobro znaju u SNSD-u šta je „autentični predstavnik“, pa zato toliko i insistiraju na tome.  Znaju da je to predstavnik  po mjeri vladajućih i dobro oprobana metoda za eliminisanje nepodobnih.

Zbog te „autentičnosti“ ( nacionalizam i ekstremizam ) su i izbačeni iz Socijalističke internacionale, zaključili su iz Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini HNK.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar