Čolpa: Čini se da je Vučić agresivniji od Miloševića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom Vučićeve najave još agresivnijeg naoružavanja Srbije nemamo nijednu dilemu da on nastavlja Miloševićevu politiku, rekao je predsjednik Građanskog saveza i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa.

Nihad Čolpa / 24sata.info

"Vučić je njegov nasljednik i po tome što svoju politiku zasniva na lažima o ugroženosti Srba i Srbije od strane susjeda, a zapravo je prošlost pokazala da su mnogi u regionu platili krvavu cijenu nakon silnih izjava Miloševića o ugroženosti Srba.

Vučićevi izgovori, povodom naoružavanja Srbije, neodoljivo podsjećaju na Hitlerove iza 1935. godine kada je na sav glas govorio da se naoružava, jer ga susjedi ugrožavaju, što je postalo pravilo za agresiju.

U posljednjih nekoliko godina politički vrh Srbije strogo i prikriveno prijeti tako što ne poštuje Sporazum o subregionalnoj kontroli naoružanja te na taj način ugrožava sigurnost u regionu i stvara uslove da se oružano razračuna sa susjedima i silom poput Miloševića nametne svoje ciljeve.

Sa žalošću moram ponovo reći da politike devedesetih još uvijek vladaju u regionu, i to u trenutku kada zajedno proživljavamo demografsku katastrofu kakva nije viđena od krvavih devedesetih.

Umjesto da svi zajedno ulažemo napore da sačuvamo stanovništvo, imamo Vučića koji izdvaja ogromna sredstva u naoružavanje koje za posljedicu može značiti novu agresiju na nekog od komšija, jer svi dobro vidimo da Srbija nije ugrožena", poručio je Čolpa.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar