Izetbegović: Bratić je otišao, vidjet ćemo gdje će oni izgubiti jednog

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Stranka demokratske akcije (SDA) odgovorit će na smjenu Senada Bratića s mjesta potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), rekao je u intervjuu “Jedan” za BHT 1 predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Bakir Izetbegović / 24sata.info

Podsjetimo, Senad Bratić je prošle sedmice smijenjen s mjesta potpredsjednika Narodne skupštine RS zbog deklaracije SDA, koja je, prema ocjeni NSRS, protivna interesima RS.

- Bratić je otišao. Vidjet ćemo gdje će oni izgubiti jednog. Morat ćemo tako. Na svaki takav potez morat ćemo tako odgovoriti, jednostavno da odučimo drugu stranu da tako radi. Mi moramo pomoći gospodinu Dodiku da počne poštovati Ustav, zakone i partnere - rekao je Izetbegović.

On nije precizirao hoće li će SDA podržati kandidata SNSD-a Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH. Tvrdi da vlast može biti formirana sutra, ali da nema uvjetovanja.

- Što se mene tiče, to može biti urađeno sutra ujutro, kada srpska strana, koju predvodi gospodin Dodik, prestane insistirati da se ne poštuju zakoni, a hrvatska strana prestane zaustavljati formiranje vlasti na federalnom nivou sa zahtjevom da se promijeni zakon (Izborni, op. a.). Poštujmo sadašnje zakone, pa ćemo ih mijenjati u hodu. Nema nas tu, nema mene s tim ključem. Ja sam samo ona bosanska strana u politici koja ne može dopustiti da se ne poštuju zakoni i pravni konstrukt u državi. Ni više ni manje - tvrdi predsjednik SDA.

(Avaz)

Pošaljite Facebook komentar