Komšić o smjeni Bratića: Da nije jadno, bilo bi smiješno

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Narodnoj skupštini RS-a će u 18 sati biti održana posebna sjednica, a na dnevnom redu je Prijedlog odluke o smjeni potpredsjednika Narodne skupštine Senada Bratića.

Foto: 24sata.info

Ovu inicijativu za Vijesti.ba je prokomentirao predsjedavajući Prrdsjedništva BiH Željko Komšić.

- Dodik je našao da se iživljava nad Bratićem. Da ovaj zahtjev za smjenom nije jadan, bio bi smiješan. Da sam zastupnik u NSRS od sramote ne bi mogao dići ruku za to, rekao nam je Komšić.

Zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi poslanika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i poslanička grupa nezavisni poslanici i Mijo Perkunić.

U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice sa prijedlogom dnevnog reda poslanici su naveli da je Stranka demokratske akcije (SDA) na svom posljednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je, kako su ustvrdili, direktno usmjerena "protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantovan status RS i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda“.

U obrazloženju se dodaje da je "Senad Bratić kao visoki funkcioner SDA učestvovao u donošenju ove deklaracije, te da svojim djelovanjem kao pripadnik SDA provodi politiku protiv interesa Republike Srpske i da kao potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske djeluje suprotno Ustavu i zakonima Republike Srpske zbog čega se narodni poslanici pozivaju da podrže prijedlog odluke o njegovom razrješenju“.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar