Vučić o Deklaraciji SDA: Čekam reakcije institucija i partija iz RS-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će povodom Deklaracije Stranke demokratske akcije (SDA) o stvaranju Republike Bosne i Hercegovine, "i dalje biti uzdržan", čekajući kako je rekao, odgovore zvaničnih institucija Republike Srpske i svih stranaka iz ovog bh. entiteta.

Aleksandar Vučić / 24sata.info

Vučić je poslije obilaska spomen-sobe "Kosmetske žrtve" u Beogradu rekao da će poslije reakcija institucija i partija iz RS-a razgovarati sa njihovim predstavnicima kako bi pronašli "neku vrstu zajedničkog imenitelja".

Komentarišući stavove kandidata za predsjednika Hrvatske Miroslava Škora o odgovornosti Srbije za dešavanja 90-ih godina prošlog vijeka, Vučić je rekao da bi volio da je od predsjedničkih kandidata čuo nešto o budućnosti, prenosi Beta.

"Sve se tiče toga da mrski Vučić donese na tanjiru svoju i glavu Srbije za sve što se dešavalo u prošlosti kako bi navodno mogli da sarađujemo u budućnosti. Oni za tu saradnju nisu mnogo zainteresovani, a mi razmišljamo o budućnosti, gledamo u budućnost ali bez ucjena o prošlosti, pogotovo od onih koji imaju najmanje prava da nas ucjenjuju time", kazao je predsjednik Srbije.

Naveo je da je sa predstavnikom državnog sekretara SAD-a za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom jučer obavio "pristojan" telefonski razgovor i dodao da će se u skorije vrijeme opet sastati sa njim, "gdje god za to postoji mogućnost".

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar