DF: Dodikov udbaš Nović, lažno zabrinut za BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ništa bolje ne govori od rušilačkih namjera Milorada Dodika koje su usmjerene protiv opstojnosti države Bosne i Hercegovine od lažne zabrinutosti za državu BiH od starog udbaša Sredoja Novića, koji se usudio predsjednika Komšića optužiti ni manje ni više nego za državni udar.

Foto: 24sata.info

Ako su Dodikovi udbaši “zabrinuti za državu Bosnu i Hercegovinu”, samo zato što predsjednik Komšić dosljedno insistira na poštivanju Ustava BiH, zakona i odluka insititcija BiH, onda to može jedino značiti da je predsjednik Komšić najveća prepreka antidržavnoj i proruskoj politici SNSD-a.

Mi u DF-u vrlo dobro znamo zbog čega Nović i njemu slični oštricu svoje kritike ne usmjeravaju prema pojedinim politički veleizdajničkim krugovima u Sarajevu. Jasno je da u cijelom ovom procesu, računaju na njihovu nesebičnu podršku koja se posljednjih dana ogleda kroz javne istupe pojedinaca koji tvrde da Milorad Dodik ne blokira upostavu vlasti, nepoštivanjem zakona i odluka insititucija BiH zbog snažnog ruskog utjecaja nego iz kojekakvog političkog pragmatizma.

Takvi će koliko sutra, ukoliko se Dodik, odluči podrivati institucije države Bosne i Hercegovine, tvrditi ono što Sredoje Nović danas tvrdi. Stoga im mi u DF-u poručujemo, kao i Noviću, da taj scenarijo neće dočekati.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar