Socijaldemokrate BiH otuđile Facebook stranicu SDP Lukavac

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

OO SDP BiH Lukavac oglasio se saopštenjem za javnost, zbog kako kažu, krađe od strane bivših drugova koji su prešli u Socijaldemokrate BiH.

Foto: 24sata.info

Pored saopštenja za javnost iz lukavačkog SDP-a su kao dokaz priložili i slike koje pokazuju da se radi o otuđenju njihove Facebook stranice ali i o otuđenju zvaničnog loga od danskih Socijaldemokrata.

"Zbog velikog broja reakcija upućenih na adresu SDP Lukavac od strane građana, članova i simpatizera, a vezano za zloupotrebu i preimenovanje zvanične FB stranice OO SDP Lukavac od strane bivših članova i njihovih nalogodavaca, dužni smo obavijestiti sve pratioce FB, da rad i aktivnosti OO SDP Lukavac mogu nastaviti na novoj zvaničnoj FB stranici OO SDP Lukavac.

Iako ovakav očajnički potez interesne grupacije grupacije možda i ne zaslužuje komentar, jer to najviše govori o njima, ipak ne može se oteti utisku da se radi samo o plagijatorsko-bezidejnoj skupini koja iako negira i nipodištava SDP, vrlo rado krade i koristi sve što pripada SDP-u, ali i drugim partijama socijaldemokratske orijentacije (zvanični logo, zvanične internet stranice, mandati, stranačke evidencije…).

Mi u SDP-u, iako izloženi svim ovakvim kukavičkim potezima, ćemo istrajati u našoj borbi za istinske vrijednosti socijalne pravde, poštivanju zakona i širenju istine, a na ovakve i slične stvari odgovorit ćemo pravnim i zakonom propisanim mjerama", navodi se u saopštenju.

 

(24sata.info )

Pošaljite Facebook komentar